sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kourallinen pähkinöitä päivässäPähkinät mainitaan nykyään ravintosuosituksissa ja kourallinen pähkinöitä päivässä pidentää tutkimusten mukaan elinikää.

On monta hyvää syytä syödä pähkinöitä: Ne ovat vähähiilihydraattisia ja niiden glykeeminen indeksi (GI) on alhainen, mikä tarkoittaa sitä, että pähkinät eivät aiheuta piikkejä verensokeriin. Pähkinät sisältävät runsaasti kuituja ja proteiinia ja ne pitävät meidät kylläisenä. Pähkinät ovat myös oiva pehmeän rasvan lähde ja lisäksi ne sisältävät vitamiineja ja mineraaleja, mm. B- ja E-vitamiinia, magnesiumia, sinkkiä, kuparia ja seleeniä. Pähkinät ovat hyvin energiarikkaita ja kalorimäärä per 100 grammaa on noin 600. Pieni kourallinen päivässä riittää hyvin ja joidenkin pähkinöiden osalta pari pähkinää päivässä on suositeltava annos.

Parapähkinät sisältävät paljon seleeniä, eli jopa 2500 kertaa enemmän seleeniä kuin muut pähkinät. Seleeniä tarvitaan suojaamaan soluja joka puolestaan vähentää syöpäriskiä.  Seleeniä tarvitaan myös kilpirauhasen normaaliin toimintaan. Jo kaksi parapähkinää sisältää tarvittavan päiväannoksen seleeniä. Liika seleeni voi aiheuttaa iho-ongelmia ja ruoansulatuskanavan häiriöitä

Cashewpähkinät sisältävät paljon rautaa.  Rauta auttaa elimistöä kuljettamaan happea, joten raudanpuute johtaa väsymykseen ja heikentyneeseen keskittymiskykyyn. Lisäksi cashewpähkinät sisältävät mm. sinkkiä, seleeniä, magnesiumia, kaliumia, mangaania ja rautaa sekä runsaasti antioksidantteja.

Mantelien säännöllinen syönti osana terveellistä ruokavaliota laskee huonoa LDL- kolesterolia sekä voi auttaa laskemaan verenpainetta. Manteleissa on myös paljon magnesiumia, joka auttaa myös kontrolloimaan verensokeria.

Pähkinät ovat parhaimmillaan sellaisenaan. Käytän niitä myös myslissä sekä raakapuurossa ja smoothiessa. Lisään niitä myös rahka-jogurttivälipalaan, jossa käytän lisäksi omenaa tai päärynää sekä kanelia. Luomupähkinöitä ja muita luomu- ja hyvinvointituotteita voit tilata netistä tämän linkin kautta: Luomutalli.fi

Luomupähkinät ovat parhaimmillaan sellaisenaan.

Pari parapähkinää riittää turvaaman päivän seleeniannoksen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...