Tänä vuonna
taidan jättää itsetehdyn pashan väliin, mutta hankin kuitenkin kaupasta
muutaman purkin. En ehtinyt tänään ajoissa Pääsiäistorille, jossa pashaa oli
ollut myynnissä. 50 annosta oli mennyt kaupaksi jo aamupäivällä.
Pasha
250
g
maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 keltuainen
1 dl sokeria (voit kokeilla myös steviaa tai karppisokeria)
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria (tai 1 tl aitoa vaniljaa)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
1 rkl korintteja tai rusinoita
2 rkl sukaattia
Ohjeesta tulee yksi pieni pasha. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.
100 g pehmeää voita
1 keltuainen
1 dl sokeria (voit kokeilla myös steviaa tai karppisokeria)
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria (tai 1 tl aitoa vaniljaa)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
1 rkl korintteja tai rusinoita
2 rkl sukaattia
Ohjeesta tulee yksi pieni pasha. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.
Vatkaa kerma
vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri.
Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto sekä maustavat
ainekset. Aseta pashamuotti kulhoon. Lusikoi massa sideharsolla vuorattuun
muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin.
Anna pashan valua seuraavaan päivään. Kumoa pasha vadille. Irrota sideharso ja
korista pasha esimerkiksi säilykehedelmillä. Alkuperäinen resepti: Kotiliesi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti