sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Tamminiemen museo ja Café Adjutantti – hyppäys ajassa taaksepäinKävin eilen työkeikalla Tamminiemen museossa. Edellisestä vierailusta oli yli kymmenen vuotta ja museo on sinä aika käynyt läpi peruskorjauksen. Sisätilat olivat suurin piirtein samassa kunnossa kuin ennen korjausta, mutta päärakennuksen viereen on avattu kahvila ja museokauppa. Viehättävä Café Adjutantti on käynnin arvoinen ja terassilta avautuu hieno merinäköala.  Kahvilassa asioiminen ei edellytä museokierrosta Tamminiemessä. Kahvila sijaitsee aivan Tamminiemen hirsisaunan kyljessä, jossa on käynyt arvovaltaisia vieraita ja jossa maan (mies) johtajilla oli tapana keskustella ja päättää Suomen asioista.  Kahvilassa on kesällä tarjolla lounas ja täältä saa myös joitakin gluteenittomia vaihtoehtoja.


Tamminiemen museossa kannattaa vierailla yleisopastuksen aikaan, koska kierroksen aikana saa paljon mielenkiintoista tietoa ja yksityiskohtia UKK:n 25-vuotisen virkakauden tapahtumista. Alakerrassa sijaitsevat salonki ja UKK:n työhuone, pieni ruokatila, baari ja 70-luvun tyylinen ahdas keittiö. Yläkerta oli Kekkosten yksityistila, jossa on pienet makuuhuoneet (Sylville ja Urholle omat), ruokasali terasseineen sekä olohuone. Mitään vierashuoneita Tamminiemestä ei löydy, eli tänne ei ollut tapana jäädä yökylään. Jouluna yläkerran ruokasalissa saattoi usein olla jopa 20-25 vierasta jouluaterialla, mutta kaikki lähtivät yöksi kotiin.


Tamminiemessä järjestetään myös tapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä. Toukokuussa avataan mielenkiintoinen näyttely Miss Universum 1975 –näyttely, joka on avoinna 8.5.-31.12.2015. Anne Pohtamo valittiin Miss Universumiksi vuonna 1975 ja hän tulee vierailemaan Tamminiemessä muutamia kertoja kesän aikana. Tamminiemen näyttelyssä on esillä mm. hänen kruunajaispukunsa valtikkoineen ja kruunuineen sekä muita Anne Pohtamon edustusasuja. Lisäksi näyttelyyn liittyen järjestetään vintage-myyjäiset sekä muita tapahtumia, joista tulee lisätietoja myöhemmin. On monta hyvää syytä tänä kesänä vierailla Seurasaaressa ja sen eri kohteissa. Seurasaareen pääsee muuten näppärästi Helsingin keskustasta bussilla 24

UKK museo on auki ympäri vuoden.

Talon julkisivu on komea ja sisustus aitoa
70-luvun tyyliä.

Café Amiraalin terassin alapuolella sijaitsee kuuluisa hirsisauna.

Osa kahvilan leivonnaisista leivotaan paikan päällä.

Vadelmasydän kermavaahdolla.

Kuvasiskot- valokuvaamon näyttely  Suomalaisen värivalokuvauksen
pioneerit on esillä 31.12.2015 asti.

Esillä myös tämä rento kuva UKK:sta.

Museomyymälästä saa essuja, kirjoja, kortteja,
suomalaista muotoilua ja ruokatavaroita.

Kävin samalla reissulla myös toisessa kahvilassa aivan
Seurasaaren sillan kupeessa.

Café Mieritzissa oli hiljaista. Tällä kertaa ei mitään gluteenitonta 
tarjolla...

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...