sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Trendikkäät lehtikaalisipsit




Lehtikaalista puhutaan ja kirjoitetaan paljon. USA:ssa lehtikaali on noussut uudeksi trendikasviksi ja viime aikoina lehtikaalia on saanut kaupoista myös täällä Suomessa. Lehtikaali kuuluu maailman terveellisimpiin ruoka-aineisiin. Lehtikaalista saa runsaasti tärkeitä ravintoaineita, mm. C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja rautaa.

Tein tänään ensimmäistä kertaa lehtikaalisipsejä.

1 pussillinen lehtikaalia (200 g)
ruokaöljyä (n. ruokalusikallinen)
vähän suolaa
kuivattua tilliä

Pesemisen jälkeen kuivattu lehtikaali revitään kappaleiksi. Ruoti poistetaan. Kaaliriekaleet möyhennetään kulhossa öljymausteseoksessa, jonka jälkeen ne levitetään uunipellille leivinpaperin päälle. Nostetaan pelti uuniin 15 minuutiksi, uunin lämpötila on noin 160-180 astetta. Kannattaa tarkkailla ettei kaali kärähdä. Annetaan jäähtyä pellillä tai talouspaperilla. Mausteeksi voisi sopia myös sitruuna, basilika tai cayennepippuri. 






Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...