Lehtikaalista
puhutaan ja kirjoitetaan paljon. USA:ssa lehtikaali on noussut uudeksi
trendikasviksi ja viime aikoina lehtikaalia on saanut kaupoista myös täällä
Suomessa. Lehtikaali kuuluu maailman terveellisimpiin ruoka-aineisiin. Lehtikaalista
saa runsaasti tärkeitä ravintoaineita, mm. C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia
ja rautaa.
Tein tänään
ensimmäistä kertaa lehtikaalisipsejä.
1 pussillinen
lehtikaalia (200 g)
ruokaöljyä (n. ruokalusikallinen)
vähän suolaa
kuivattua tilliä
ruokaöljyä (n. ruokalusikallinen)
vähän suolaa
kuivattua tilliä
Pesemisen
jälkeen kuivattu lehtikaali revitään kappaleiksi. Ruoti poistetaan.
Kaaliriekaleet möyhennetään kulhossa öljymausteseoksessa, jonka jälkeen ne
levitetään uunipellille leivinpaperin päälle. Nostetaan pelti uuniin 15
minuutiksi, uunin lämpötila on noin 160-180 astetta. Kannattaa tarkkailla ettei
kaali kärähdä. Annetaan jäähtyä pellillä tai talouspaperilla. Mausteeksi voisi
sopia myös sitruuna, basilika tai cayennepippuri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti