torstai 9. huhtikuuta 2015

Vihreää energiaa – vihersmoothiesta vitamiineja ja kivennäisaineitaOlen hurahtanut vihersmoothiejauheisiin ja käytän niitä lähes päivittäin. Smoothiemixit ovat helppoja käyttää ja niistä saa tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Varsinkin talvella tarvitaan vähän ylimääräistä energiaa ja superruoista sitä saa. Smoothieissa käytän lisäksi kotimaisia marjoja, luonnonjogurttia ja joskus myös salaattia, kanelia tai agavesiirappia tai hunajaa. Pakasteessa on vielä runsaasti puolukkaa ja oheiseen juomaan lisäsin puolukoita.

Puolukka-vihersmoothie

1 dl puolukoita
3 tl Villiyrittipuodin viherjauhetta
½ luomuomena
1 dl salaattia
1 tl ceyloninkanelia
2 tl agavesiirappia
2 dl vettä

Sekoitetaan tehosekoittimessa tasaiseksi juomaksi.

Villiyrttipuodin viherjauhe on 100 % kotimaista superruokaa. Se sisältää runsaasti proteiinia, karotenoideja ja muita antioksidantteja, välttämättömiä rasvahappoja sekä tärkeitä mineraaleja kuten kalsiumia, kaliumia, rautaa ja magnesiumia. Jauhe koostuu hienoksi jauhetusta hampunsiemenestä, nokkosesta, pihlajanmarjasta sekä kehäkukasta. 


Totesin tänään, että viherjauhe on tehnyt tehtävänsä. Viime syksynä hemoglobiinitasoni oli hieman verenluovutusrajaa alhaisempi (125), mutta tänään verenluovutuksessa luku oli jo komea 152.
Vihersmoothiet sisältävät lehtivihreää, jonka molekyylirakenne on samanlainen kuin hemoglobiinin. Siksi se parantaa veren rauta-arvoja. Jos apteekin rautatabletit saavat vatsan sekaisin, kannattaa kokeilla lehtivihreää. Mitä tummempi väri, sitä parempi. Vihreä väri tulee klorofyllistä, joka on auringon energiaa tiivistetyssä muodossa.  Lehtivihreän uskotaan lisäksi nuorentavan ihmistä uudistamalla soluja, joten jatkan vihreiden juomien sekoittamista.
Viherjauheita voi ostaa myös netistä. Hyvinvoinnin.fi Suomen suurin terveystuotteiden verkkokauppa!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...