sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Raikas Lime-kurkkukeitto



Tämä resepti on Outi Rinteen kirjasta Mielekkäät eväät  - Ruokaa hyvälle mielelle, jonka hankin tällä viikolla. Kirja vaikuttaa todella hyvältä ja sisältää pääosin kasvisruokareseptejä ja vinkkejä hyvän mielen ravinnosta. Outi Rinne on ravintoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut psykologi ja valmentaja ja hän työskentelee myös kokkina. Tästä kirjasta on paljon hyötyä myös omassa ravintovalmennustyössäni. Tapaan työssäni stressistä kärsiviä asiakkaita, joilla ei ole omasta mielestään aikaa keskittyä ruokaan, vaikka ruoan ja mielialan yhteys on kiistämätön. Kuten Outi sanoo: ”Tie hyvään mieleen käy konkreettisesti vatsan kautta.  Kiire ja stressi kuormittavat mieltä, mutta häiritsevät myös ravintoaineiden imeytymistä. Täysipainoinen ateria taas hellii niin vatsaa kuin mieltäkin.” Testasin ensimmäisenä tätä kesäistä keittoa, jota voin suositella.


Lime-kurkkukeitto
4 annosta (muokkasin hieman reseptiä)
1,5 kurkkua
1 limen menu ja kuori
2 dl cashewpähkinöitä, 20 min. liotettuna ja huuhdeltuna
½ rkl hunajaa (käytin agavesiirappia)
(1 valkosipulikynsi – jätin pois)
½ kookosvettä TAI tavallista vettä – käytin 250 ml Alpron kookoskevytkermaa ja 1 dl vettä
1 ruukku tuoretta minttua
1 nippu tuoretta tilliä
reilusti mustapippuria (käytin n. 1 tl)
n. 1 tl suolaa TAI maun mukaan

Kuori kurkku ja soseuta tehosekoittimessa. Lisää kurkkusoseeseen limen mehu ja raastettu kuori, pähkinät, vesi, kookosvesi tai kerma, hunaja, (valkosipuli) ja suola. Tehosekoita kermaiseksi keitoksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi kevyesti silputut yritit ja surauta sekaisin. Tarkista maku. Laita jääkaappiin 1-2 tunniksi ja tarjoa kylmänä. 



2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos kivasta katsauksesta ja mukavaa että keitto maistui :)

Food and feeling kirjoitti...

Loman aikana on tarkoitus testata lisää reseptejä. Inspiroiva kirja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...