lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kaura-banaanimuffinit



Tänään tuli taas muutoksia suunnitelmiin, koska päivällä satoi vettä kaatamalla ja ukkosti. Eli täydellinen päivä leipoa. Päätin testata Outi Rinteen ”Mielekkäät eväät”  -kirjan muffinssireseptiä.


Kaura-banaanimuffinit, 8 kpl

1 iso kypsä banaani
4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä TAI luomuvoita (käytin voita)
1 tl suolaa
2,5 dl kookossokeria (käytin 2 dl)
2 dl kaurajauhoja (käytin Provenan gluteenittomia täysjyväkaurajauhoja)
½ dl kaurahiutaleita
1 tl psylliumjauhetta TAI 1 rkl kuorittuja psylliumin siemeiä
1 tl jauhettua luonnonvaniljaa
(1/2 – 1 dl) kauramaitoa TAI mantelimaitoa (käytin mantelijuomaa)
HUOM! Kirjan ohjeessa ei kerrota kuinka paljon maitoa käytetään. Lisäsin noin 1 dl, mutta vähempikin saattaa riittää.


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Soseuta banaani haarukalla. Sekoita joukkoon hieman pehmennyt kookosöljy tai voi. Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita vuorotellen jauhoseokseen banaanisose ja manteli-/kauramaito. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kullanruskeita, mutta sisus edelleen mehevä.

Reseptiin kuuluu myös kuorrute, jonka jätin tällä kertaa väliin:
4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
4 rkl kookossokeria
ripaus suolaa

Jauha sokeri tehosekoittimella tai kahvimyllyssä tomusokeriksi. Notkista kookosöljy pehmeäksi ja sekoita ainekset keskenään. Sivele muffinien päälle ja anna jähmettyä.

Munffinssit jäivät aika litteiksi, koska uunin säädöt eivät olleet kohdallaan, mutta maussa ei ollut mitään vikaa. Täydellistä lohturuokaa sateisena päivänä. Ja voilà! - aurinko tuli taas esille. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...