Taas herkullinen resepti Outi Rinteen kirjasta Mielekkäät eväät. Limekakun resepti
löytyy Kirkkaat mietteet ja sukkela
muisti –otsikon alta ja kyse on raakakakusta. Kakku valmistuu ilman uunia
jolloin ravintoaineet säilyvät hyvin.
Limepiiras
Pohja:
2,5 dl kookoshiutaleita
2 dl kaakaonibsejä
2 rkl kookossokeria
12 taatelia
jauhettua luonnon vaniljaa (n. 1 tl)
ripaus suolaa
Pohja:
2,5 dl kookoshiutaleita
2 dl kaakaonibsejä
2 rkl kookossokeria
12 taatelia
jauhettua luonnon vaniljaa (n. 1 tl)
ripaus suolaa
Täyte:
3 pehmeää avokadoa
1 luomulimen raastettu kuori ja mehu
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
veitsenkärjellinen suolaa
1 tl luonnonvaniljaa
1-1,5 dl juoksevaa hunajaa (käytin agavesiirappia)
2 rkl neitsytkookosöljyä (käytin maapähkinävoita)
2 tl psylliumjauhetta
3 pehmeää avokadoa
1 luomulimen raastettu kuori ja mehu
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
veitsenkärjellinen suolaa
1 tl luonnonvaniljaa
1-1,5 dl juoksevaa hunajaa (käytin agavesiirappia)
2 rkl neitsytkookosöljyä (käytin maapähkinävoita)
2 tl psylliumjauhetta
Pohja: ajaa pohjaa varte monitoimikoneessa kaakaonibsit,
kookossokeri ja –hiutaleet hienojakoiseksi rouheeksi. Lisää kivettömät taatelit
ja loput ainekset. Käytä konetta niin kauan, että saat tahmeaa taikinaa.
Painele irtopohjavuoan pohjalle tai korkeareunaiseen piirasvuokaan. Lisäsin
muutaman tipan kylmää vettä, joka helpotti taikinan levittämistä.
Täyte: Halkaise avokadot ja poista kivi. Laita kaikki
täytteen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kuohkeaksi. Tarkista maku ja
lisää makeutusta tarvittaessa. Kaada täyte pohjataikinan päälle ja anna
jähmettyä parin tunnin aikana (tai yön yli) jääkaapissa.
Raakakakun leipominen on varsin helppoa eikä vie paljon
aikaa. Tähän kakkuun meni ehkä 20 minuuttia. Raakakakku on varsin terveellistä
ja se sopii lähes kaikille, koska kakut ovat gluteenittomia, maidottomia ja
vegaaneille sopivia. Jotkut kakut sisältävät pähkinöitä ja ovat varsin
tuhteja. Pieni pala riittää. Kypsentämättömässä ruoassa säilyvät ne
ravintoaineet ja vitamiinit, jotka kuumuus kypsennettäessä saattaa tuhota.
Hyvä tehosekoitin on raakakakun valmistuksessa tärkeä
apuväline. Kannattaa hankkia kotiin tavallisimmat raaka-aineet kuten
valkosokerin tilalle käytettävä kookospalmusokeri
ja agavesiirappi tai juokseva hunaja. Voin tilalle voi käyttää kookosöljyä ja psylliumjauhe lisää kuohkeutta gluteenittomiin leivonnaisiin. Taaleleita tai manteleita voi käyttää kakun pohjassa. Muita usein käytettyjä raaka-aineita: luonnon vanilja, kaakaojauhe tai kaakaonibsit ja kookoshiutaleet. Jos omasta kaupasta ei löydy
kaikkia tarvikkeita, voi tilata ne kätevästi verkkokaupasta. Tilasin eilen erän
superfoodeja netistä, osa hyvin edulliseen kesähintaan. Toimitus on supernopea
ja toimitusmaksu tällä hetkellä vain 2 euroa (nouto R-Kioskista). Hyvinvoinnin.fi .Suomen suurin terveystuotteiden
verkkokauppa!
![]() |
Käytin täytteessä maapähkinävoita, josta ruskea väri. |
![]() |
Varastoon kannattaa hankkia tavallisimmat raakakakun aineikset. Raakakakun himo voi iskeä milloin tahansa... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti