lauantai 31. lokakuuta 2015

Ammattijärjestäjän vinkit: kaapit ja komerot kuntoonPari viikkoa sitten osallistuin pitkästä aikaa marttojen järjestämään tilaisuuteen. Aihe on minulle ajankohtainen, tavaraa on taas kerääntynyt aivan liikaa ja sukkulointi kahden kodin välissä on haastavaa. Luennon pitivät kaksi ammattijärjestäjää, jotka työkseen auttavat asiakkaita luopumaan turhasta tavarasta ja järjestämään jäljelle jääneet tärkeät esineet ja paperit. Puolentoista tunnin luennolla tuli paljon hyviä ideoita ja opimme mm. miksi keräämme tavaroita. Syitä on monia mm. velvollisuudentunne ”velvoittaa” säilyttämään tavarat. Omalta osaltani voin sanoa että ”kaiken varalta” ja tunnesyyt estävät minua luopumaan tavaroista ja paperipinoista. Aika hyvin olen kuitenkin päässyt liikkeelle kierrättämään vaatteita ja ns. turhia tavaroita. Niihin lukeutuvat myös lahjaksi saadut esineet. Jos joku tavara on ollut käyttämättä kaapissa yli 10 vuotta, on jo syytä hankkiutua siitä eroon.
Luopumisen tuskaa

Oli myös mielenkiintoista kuulla teorioita luopumisesta. Jos luovumme tavarasta, hyväksymme samalla elämän rajallisuuden. Samalla teemme tilaa uudelle ja jätämme vanhan taakse. Aika syvällistä, mutta tässä on pointti.

Neuvottiin myös laatimaan selkeä tavoite raivausprojektille kuten esimerkiksi lisätilan hankkiminen kotiin tai viihtyvyyden lisääminen. Kun raivausta aloitetaan, kannattaa aloittaa pienistä kohteista ja varata työlle tietty aika. Valokuvaaminen ”ennen ja jälkeen” voi myös motivoida jatkamaan. Roskat kannattaa viedä heti pois ja kierrätystavarat mahdollisimman pian omiin osoitteisiin.

Saimme myös viisi vinkkiä ammattijärjestäjältä:

1. Jos jonkun asian tekeminen kestää alle 2 minuuttia, tee se heti.

2. Valitse lehtienluku- ja postinavauspaikka (älä levitä papereita ympäri kotia).

3. Mapittaminen – säilytä tärkeät paperit muovitaskuissa tai mapissa

4. Pidä lattia- ja pöytäpinnat puhtaina

5. Siivoa ja järjestä kotia 15 minuuttia päivässä.

Lopuksi pari linkkiä. Olen liittynyt Facebook-ryhmään Tavara päivässä pois. Tehtävä on helppo, luovutaan yhdestä tavarasta päivässä.
Askelta haastavampi on Minimalismipeli, joka alkaa joka kuukausi, ja johon ajattelin osallistua huomisesta 1.11. alkaen. Haastan kaikki lukijat mukaan.

Säännöt 1. Etsi kaveri, jonka kanssa osallistut haasteeseen. 2. Aloita kuun 1. päivä luopumalla 1 esineestä. 3. Esineen tulee olla ulkona talostasi ja elämästäsi keskiyöhön mennessä. 4. Voit myydä, lahjoittaa tai lajitella roskiin. 5. Toisena päivänä esineitä poistetaan 2, kolmantena 3 ja niin edespäin. 6. Voittaja on se, joka pelaa pisimpään. 7. Bonuspisteitä saa kutsumalla lisää kavereita mukaan.
Peli on aluksi helppo, mutta alkaa vaikeutua viimeistään toisen viikon lopulla. Voit jakaa ajatuksiasi haasteesta, kuvia poistoistasi ja hyödyllisiä linkkejä. Minimalismipelin alkuperäinen aihetunniste on #MinsGame, mutta myös #minimalismipeli toimii niin Facebookissa, Twitterissä kuin Instagramissakin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...