keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Puolukka - kotimainen supermarjaPuolukka on kotimainen supermarja, jolla on monia terveysvaikutuksia. Puolukan syönti edistää mm. stressinsietokykyä, maksan ja sapen toimintaa ja vahvistaa verisuonia. Runsaan marjojen syömisen tiedetään myös vaikuttavan suotuisasti kolesteroliarvoihin ja verensokeriin. Joidenkin tutkimusten mukaan puolukka voisi ehkäistä tulehduksia, sydän- ja verisuonitauteja sekä allergioita ja jopa syöpää.
Lisäksi sen on todettu tasapainottavan estrogeenitasoja, parantavan ruuansulatusvaivoja ja auttavan painonhallinnassa. Puolukka pitää meidät nuorekkaampana pidempään, sillä marjan sisältämät antioksidantit suojaavat ikääntyviä soluja. Sekä puolukka että karpalo on todettu torjuvan myös virtsatietulehduksia. Puolukan fenolit ja ellagihappo tekevät hyvää suoliston bakteerikannalle, ja hyvinvoivat suolistobakteerit taas parantavat vastustuskykyä.
Eli puolukat pakkaseen, vielä niitä saa sekä metsästä että toreilta. Älä lisää liikaa sokeria. Sokeria ei välttämättä tarvita ollenkaan. Voit käyttää hunajaa tai agavesiirappia makeutusaineena tai tottua puolukan kirpeään makuun. Puolukasta tulee hyviä smoothieja ja rahkoja, puolukkasurvos sopii taas kaaliruokien kanssa.  Marjoja voi käyttää sellaisenaan puuron kanssa. Puolukoita pitäisi syödä päivittäin pari desilitraa. Pakastaminen tai keittäminen eivät tuhoa merkittävästi puolukan hyödyllisiä yhdisteitä. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...