maanantai 14. joulukuuta 2015

Loviisan Wanhan Ajan Joulukodit 2016Kahtena viimeisenä viikonloppuna järjestettiin taas Loviisan Joulu-tapahtuma, jolloin oli mahdollista tutustua vanhoihin ihaniin puutalokoteihin. Kävin eilen Loviisassa hakemassa vanhanajan aitoa joulutunnelmaa. Tapahtuma oli minulle tuttu ennestään, mutta tänne kannattaa tulla vaikka joka vuosi. Tällä kertaa mukana oli kymmenen kotia, mutta en ehtinyt käydä kaikissa. Ennen kierrosta keräsin voimia mainiossa Runda Munken kahvilassa, jossa on satoja erilaisia teelaatuja. Maistoin tällä kertaa joulusekoitusta. Kahvilasta saa paikalla leivottuja gluteenittomia tuotteita, sekä suolaisia että makeita vaihtoehtoja löytyy.

Päätin ex tempore osallistua ohjattuun kävelykierrokseen. Vaikka olen käynyt Loviisassa monta kertaa, haluan oppia lisää sen historiasta ja kuulla oppaiden mielenkiintoisia tarinoita. Moni muu oli päätynyt samaan ratkaisuun ja kierroksella meitä oli peräti 20 matkailijaa. Kiersimme koteja ja saimme kuulla faktaa Loviisan historiasta ja anekdootteja taloista ja niiden entisistä asukkaista. Välillä kodeissa oli tungosta, kun 20 henkilöä ahtautui muiden vieraiden joukkoon keittiöön tai salonkiin, mutta joka puolella meidät otettiin lämmöllä vastaan. Melkein joka kodissa oli jotakin tarjottavaa, glögiä, kahvia, pipareita ja muita kahvilatuotteita. Lisäksi oli mahdollista ostaa käsitöitä ja muita pieniä lahjoja. 

Alta löytyy kuvia, osassa on talojen nimet, osassa muu kuvaus. Kun kiertää erilaisia kohteita kahdella kameralla, voi käydä niin, ettei muista ihan kaikkien esineiden kotia. Toivottavasti nautit kuvakavalkadista. 
Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...