keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kukkakaalipizzapohja ilman jauhoja - myös vegaaninen vaihtoehto



Oletko ottanut vegaanihaasteen vastaan tai haluatko muuten lisätä kasvisten syöntiä? Kasviksia kannattaakin lisätä ruokavalioon. Me suomalaiset syömme keskimäärin vain noin 350 g kasviksia päivässä, suositus on noin 500 grammaa, mutta esimerkiksi kreikkalaiset syövät kasviksia yli kilon päivässä. Tämä kukkakaalipizzapohja on helppo tehdä ja tästä tulee mureaa ja herkullista pizzaa. Ohjeessa on otettu huomioon vegaanit eli voit korvata juustoraasteen ja kananmunat vegaanivaihtoehdoilla.

Ainekset:
1 kukkakaali tai pakastettua kukkakaalia (450 g pussi) 
2,5 dl raastettua vähärasvaista mozzarellajuustoa (tai Wilmersburgerin vegejuusto)
2 kananmunaa (tai kananmunankorviketta)
0,5 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta


Pese ja kuivaa kukkakaali ja pilko se pieniksi paloiksi.  Voit myös käyttää pakastettua kukkakaalia, jota on helpompi hienontaa. Lisää kukkakaalin palaset vähän kerrallaan tehosekoittimeen ja hienonna varovasti pieniksi palasiksi. Tämä vaihe vaatii kärsivällisyyttä. Kun kukkakaali on hieman jäähtynyt, tulisi palasista puristaa ylimääräinen vesi talouspaperilla. Kun käyttää pakastettuja ja vielä jäisiä kukkakaalipaloja, tätä vaihetta ei tarvita. Voit myös keittää kukkakaalin pehmeäksi ennen käsittelyä.

Sekoita kulhossa raastettu juusto, basilika, oregano ja kananmunat ja lisää kukkakaalin palaset joukkoon ja sekoita. Levitä uunipellille leivinpaperia ja muotoile taikinasta yksi iso tai pari pientä pizzapohjaa öljytyn leivinpaperin päälle. Lisää pizzapohjalle tomaattikastiketta tai tomaattimurskaa ja haluamasi täytteet ja juustoraastetta ja paista uunissa 220 asteessa 18-20 minuuttia tai kunnes pizzan pinta on sopivan värinen. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...