maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäispäivä Tallinnassa



Kävin eilen taas päiväristeilyllä Tallinnassa. Tämä oli ex tempore-matka, joten päivälle ei ole muuta suunnitelmia kuin hyvä ruoka ja jalkahoito. Tallink Siljan Star-laivan lähtö kello 10.30 oli tupaten täynnä. Meillä oli aamiainen varattuna buffetpöydästä, mutta se oli lievä pettymys. Viking Linen brunssiin nähden tarjoilu oli varsin vaatimatonta. Gluteeniton vaihtoehto oli lähinnä mikrossa lämmitetty leipäpala. Tallinnassa paistoi aurinko ja kävelimme tuttua reittiä kohti Vanhaa kaupunkia. Matkalla varasimme ajan jalkahoitoa varten pienestä hoitolasta. Päivään kuului lähinnä rentoutumista ja syömistä, Tallinnasta löytyy aina vain uusia ja mielenkiintoisia ruokapaikkoja. Haimme kasvisruokapaikka Vanhasta kaupungista. Kasvis- ja vegaaniravitola Restauran V on kovin suosittu, joten sinne ei ollut asiaa ilman pöytävarausta. Ruokalista näytti kuitenkin niin mielenkiintoiselta, että taidan kokeilla uudestaan ensi kerralla.

Päädyimme loppujen lopuksi Elevantiin, joka on Tallinnan vanhin intialainen ravintola. Menulta löytyy intialaisia klassikoita, kuten curryä ja lisäksi kasvisruokia ja jopa villisikaa. Mangolassi oli ruokajuomavalintamme ja se näytti ja maistui hyvälle. Sääli että jouduimme odottamaan ruokaa se verran kauan, että tuli kiire ehtiä hoitolaan. Iltapäiväkahvit nautimme meille uudessa paikassa, Manna la Roosa. Paikkaa kuvaillaan ilon palatsina, ja sitä se todellakin on. Ravintola sijaitsee vanhassa vihreässä puutalossa lähellä Viru-hotellia osoitteessa Vana-Viru 15. Paikka toimii ruokaravintolana, mutta tänne voi hyvin piipahtaa drinkillä tai kahvilla. Sisustus on lievästi sanottuna mielenkiintoinen, erityylisiä tavaroita löytyy joka puolelta, seinillä, katossa ja joka nurkassa. Tilasin creme bruléen, joka tuli pienessä söpössä laatikossa ja ystäväni valitsi suklaamunan, joka suli lämpimän kastikkeen alla. Hyvää oli ja voin suositella paikkaa. Kiva reissu, seuraavaa matkaa odotellessa. 

Von Krahli Bar, Rataskaevu 10

Vana Viru ilusalong

Manna la Roosa, jo julkisivu näyttää mielenkiintoiselta.

Ravintola on avattu 2012.

Ei kovin tyylikästä, mutta taatusti persoonallista.

Suklaamuna-annos, kaunis ja kuulemma hyvä.

Creme brulée tuli pöytään pienessä laatikossa.

Kaunis ja hyvä tämäkin annos.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...