lauantai 5. maaliskuuta 2016

Rataskaevu 16 – Tallinnan ravintolamaailman tähtiäRataskaevu 16 on jo pidemmän aikaa ollut yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista. Facebookissa paikka on kerännyt 4,9 tähteä 5:sta. Tänne yritimme päästä syömään tammikuun alussa, mutta silloin ravintola oli täyteen varattu. Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen, varsinkin viikonlopuksi ja illaksi. Viime viikolla onnistuin pääsemään ystäväni kanssa syömään lounasta. Rataskaevu 16 on satoja vuosia vanhaan taloon pystytetty bistro, jossa hintataso on kohdallaan ja palvelu erinomaista.

Tämä ei ole mikään fine dining-paikka , vaan rento bistro. Osa seinistä on tapetoitu nuottipaperilla ja osa on maalattua tiiltä. Hauskoja esineitä ja muita yksityiskohtia löytyy joka seinältä ja nurkasta. Paikka oli lähes täynnä, joten en päässyt ottamaan kuvia. Tarjoilijat ovat nuoria ja palvelu oli jopa hämmentävän aktiivista ja huolehtivaa.  Jotenkin tulee mieleen jenkkiravitolat, mutta täällä oli kuitenkin aidompi tyyli. Yksi ravintolan erikoisuuksista ovat tarjoilijoiden viestit, jotka löytyvät mm. laskuista.

Ruoka oli hyvää ja plussaa saivat mielikuvituksella valmistetut kasvisruoat ja –lisukkeet.  Vaikka Rataskaevu 16 sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Raatihuoneentorilta, hintataso on varsin kohtuullinen. Voin suositella ravintolaa myös lapsiperheille. 


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...